2020-12-10 15.58.43.jpg

Jonas Hjalmar Blom

Jonas Hjalmar Blom älskar att läsa, skriva och tala om sådant han är nyfiken på. Hans debutroman Förvaltningen kom ut på Mondial våren 2018 och han arbetar just nu på nästa roman, samt en populärvetenskaplig bok om pseudovetenskap och missförstånd i psykologin.

Emellanåt medverkar han i media, exempelvis Stil i P1 om konsumtionsbeteende, i P1 Morgon om att hantera tid, Nationalencyklopedin om smartare lärande eller Magasinet Filter om DISC-verktyg. Då och då skriver han på sin blogg.

Jonas Hjalmar Blom är doktorand i psykologi vid Center för Tjänsteforskning. Hans forskning riktar in sig på beteendepåverkan för hälsosam och hållbar beteendeförändring.

Jonas Hjalmar Blom håller föreläsningar om beteendedesign och om pseudovetenskap och kreativitet. Han har föreläst för bland annat Luger, Berghs School of Communication och Folksam, vid Borås och Alingsås kulturhus, Lunds Stadsbibliotek och Örebro Universitet, samt på Pecha Kucha i Göteborg och Örebro.

Utöver det lattjar han med sina tvillingar och tycker även om att springa långt, lyfta tungt och göra några stela yoga-övningar.