Mini-mediadrev i Borås och Örebro

De senaste månaderna har jag mestadels bytt blöjor, torkat babykräk och stått med ett skrikande barn i famnen medan ett annat skrikande barn ligger i sin vagga. Nej, jag har inte sadlat om och börjat knega på barnhem. Jag har blivit tvillingpappa. Mitt i alltsammans har jag hållit en föreläsning vid Borås Kulturhus och en vid Örebro Universitet.

Borås Kulturhus har en föreläsningsserie, Tisdagar på Kulturhuset, som i år hade temat ”make humanity great again”. Jag blev inbjuden för att hålla en presentation om den påstådda vetenskapliga grunden till DISC-metoden och baksidorna med att använda förenklade förklaringsmodeller av hur människor fungerar. Jag satte ihop mitt manus i vintras och har övat igenom det i huvudet under långa promenader med barnen i bärsele på magen. De har med andra ord fått en skolning i pseudovetenskap redan vid 2 månaders ålder. 

Inför föreläsningen i Borås var det en lokal mediahysteri. Borås Tidning och P4 Sjuhärad kontaktade mig för att få veta mer. I Borås Tidning såg det ut så här:

FullSizeRender.jpg

Och intervjun i P4 Sjuhärad kan du lyssna på här: 

Själva föreläsningen gick bra. En lite teaser kan du se här, där jag både läser ur Förvaltningen och lirar ukulele.


Dagen därpå var det dags för besök i Örebro, på samma tema. Där blev det ett litet uppsnack i P4 Örebro, där Arne Holmberg ställde mig bakom mikrofonen (och mot väggen) för att höra vad jag hade att säga.