Tips: Sinnessjukt Dokument om Thomas Erikson och "Omgiven Av"-böckerna

För den som läser min blogg då och då kommer det knappast som en överraskning att jag varit kritisk till den pseudovetenskapliga metoden DISC. Under året har jag gjort en liten föreläsnings-turné på bibliotek och kulturhus i Alingsås, Ängelholm, Borås och Örebro. Till våren väntar Nässjö och Kristianstad där besökarna ska få lära sig mer om pseudovetenskap, personlighet och beteenden i föreläsningen “När människan blev en färg”.

I det senaste avsnittet av podden Sinnessjukt har Christian Dahlström gjort en djupgående granskning av hur mycket pengar som läggs på utbildningar och föreläsningar som innehåller DISC-relaterade verktyg. Hans granskning visar att flera regioner och myndigheter köpt in utbildningar eller “inspirationsföreläsningar” för tiotals miljoner kronor. I två timmar pratar Christian med både Magnus Lindwall, som bjöd in mig till sin podcast Wag The Dog förra året, och Robin Fondberg, om bristerna med DISC och liknande verktyg.

Du hittar avsnittet här.

Jonas Hjalmar BlomComment