Författarens vedermödor i förrgår, igår och idag

Tack för bilden  Liza  

Tack för bilden Liza 

 Året är 1977. Den Store Författaren hade arbetat med Den Stora Romanen i över tre år. När han satt böjd över sin skrivmaskin, på balkongen på rivieran, kom så en ovanligt illasinnad vindpust. Den slet med sig de hundratals sidor han mödosamt knapprat fram, spred dem över piazzor och fontäner. Hans arbete var för alltid förlorat.

Tack för bilden  NIMR London  

Tack för bilden NIMR London 

Året är 1997. Den Store Författaren hade arbetat med Den Stora Romanen i över tre år. När han så skulle spara ner det på disketten i sitt arbetsrum, kom så ett ovanligt illasinnat systemfel i Windows. Den raderade de hundratals sidor han mödosamt knapprat fram, fick dem att försvinna från såväl diskettens som jordens yta. Hans arbete var för alltid förlorat.

Tack för bilden  Chris Potter

Tack för bilden Chris Potter

Året är 2017. Den Store Författaren hade arbetat med Den Stora Romanen i över tre år. När han så råkade förlägga sin dator i en cykelkorg på stan, kom så en ovanligt illasinnad person förbipasserande. Den snodde med sig datorn och allt som fanns på den. Men, raderades de hundratals sidor han mödosamt knapprat fram?

Nej, för år 2017 kan Den Store Författaren logga in på sitt Dropbox-konto och se att Den Stora Romanen är sparad i sin helhet. Med några klick låser han även den försvunna/stulna datorn. Med hjälp av en generöst försäkringsbolag kan han dessutom köpa en ny dator och inom några dagar vara igång med sitt arbete igen.

Förresten, nämnde jag att min debutroman Förvaltningen kommer ut i April? Bevaka den här.